Jamie Campbell Bower

 
ISMERTETŐ
 
Születési név: James Metcalfe Campbell Bower
Születési idő: 1988. november 22.
Születési hely: London, Anglia
Nemzetiség: brit
Foglalkozás: színész, énekes, modell
Aktív évei: 2007-től napjainkig
 
ÉLETRAJZA
 
  Jamie 1988. november 22-én született Londonban a James Metcalfe Campbell Bower néven. Édesanyja zenei menedzser, apja a Gibson Guitar Corporation-nak dolgozik. Járt a Bedales iskolába, a koedukált független iskolába Hampshire-ben és egy korábbi tag volt aNational Youth Music Theatre és a National Youth Theatre-ben. A karrierje igazán akkor kezdődőtt el, amikor barátja, Laura Michelle Kelly (aki ugyanúgy feltűnt a Sweeney Todd-ban) beajánlotta az ügynökénél. A színészkedés mellett, ő az énekese a The Darling Budsbandának. Bower részidős modellje volt a Select Model Management-nek Londonban.
 
  2007-ben szerepelt a The Dinner Party és a Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street-ben is. A színész egy rockert játszik a RocknRolla-ban és Jack-et a Winter in Wartime című filmben, amik 2008-ban készültek.
 Bower 2009-ben szerepelt a The Prisoner remake-jében. Ugyanebben az évben Caius-t, a vámpírt alakította az Újholdban, és mindkettő Twilight: Breaking Dawn filmben is. 2010-ben feltűnt a fiatal Gellert Grindelwald-ként a Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1-ben, és ez évben a London Boulevard-ban is láthattuk. Arthur királyt játszotta 2011-ben a Camelotcímű sorozatban és még ebben az évben nyert a One to Watch: Brits Going Globalkategóriában a National Mowie Awards-on.
 2011-ben az Anonymous filmben ő játssza a fiatal Oxford-ot. Jamie-nek 2012-ben felajánlották Enjolras szerepét a Nyomorultak című musical drámafilmben, de visszamondta. 2013-ban pedig feltűnt Jace Wayland-ként a Végzet Ereklyéi: Csontvároscímű filmben, amit Cassandra Clare nagysikerű könyve alapján rendeztek.
 
  2010 februárjában Bower megerősítette, hogy randizik a Harry Potter másik sztárjával,Bonnie Wright-tal, aki Ginny Weasley-t alakította a filmekben. 2011 áprilisában eljegyezték egymást, majd 2012 június 30-án békésen lefújták az esküvőt. A Csontváros forgatása alatt a színész megint ősszejött munkatársával, Lily Collins-szal, de mára már az ő kapcsolatuknak is vége.

 

Jamie Campbell Bower - Jace Wayland

Ebben a szekcióban nem található cikk.