végzet ereklyéi

 

Cassandra Clare amerikai írónő hozta létre A végzet ereklyéi című könyvsorozatot. A sorozat nagy népszerűségnek örvend, mind Magyarországon, mind külföldön. Nem meglepő, hogy már több, mint másfél éve birtokolja a 2. helyet a New York times bestseller listáján.

A történet egy bizonyos urban fantasy, vagyis a mi világunkban titkosan léteznek a természetfeletti lények. Ezeket a lényeket a könyvekben előszeretettel nevezik Alvilágiaknak (Downworlders), ők a vámpírok (démon energiával fertőzött emberek), a vérfarkasok (szintén démon energiával fertőzött emberek), a tündérek (az angyalok és a démonok gyermekei) és a boszorkánymesterek (az emberek és a démonok gyermekei. Felettük álnak a nephilimek, azaz az Árnyvadászok. A nephilimek legendája szerint az első Árnyvadász egy Jonatan Shadowhunter nevű ezer évvel ezelőtt élt ember volt. Mikor a világot démonok rohanták le, Jonathan Shadowhunter egy boszorkány mester segítségével előidézte Raziel angyalt, ki nephilimet csinált néhány kiválasztott emberből. Az angyal három bűvös tárgyat hagyott az Árnyvadászokra: a Végzet Kelyhét, a Végzet Kardját és a Végzet Tükrét. A sorozat kötetei:

  • Csontváros (City of Bones)
  • Hamuváros (City of Ashes)
  • Üvegváros (City of Glass)
  • Bukott angyalok városa (City of Fallen Angels)
  • Elveszett lelkek városa (City of Lost Souls)
  • Mennyei tűz városa (City of Heavenly Fire)

Ezenkívül Clare ír egy a történethez kapcsolódó elő-trilógiát is Pokoli Szerkezetek (Infernal Devices) címmel. A sorozat kötetei: Az Angyal (Clockwork Angel) A Herceg (Clockwork Prince) A Hercegnő (Clockwork Princess)

A kötetek magyar neveiből - a jobb hangzás miatt - kihagyták a Clockwork, azaz a mechanikus szót.

 

végzet ereklyéi

2013.12.27 21:19
ÁRNYVADÁSZOK (Shadowhunters)   A Biblia szerint emberek és angyalok gyermekei. Az Árnyvadászok eredetéről szóló legenda szerint több mint ezer évvel ezelőtt születtek, amikor az emberek világát más világokból érkezett démonok szállták meg. Egy boszorkánymester megidézte Raziel...
2013.12.27 21:09
  Cassandra Clare 1973. július 27-én, amerikai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Teheránban, Iránban. Gyermekkorának nagy részét a világ körbeutazásával töltötte a családjával, így egy hónapig élt apja hátizsákjában, mikor szülei megmászták a Himaláját. Tíz éves kora előtt már...

végzet ereklyéi

Nincs bejegyzés.