fogalmak, jó ha tudod

2013.12.27 21:19

ÁRNYVADÁSZOK (Shadowhunters)

 
A Biblia szerint emberek és angyalok gyermekei. Az Árnyvadászok eredetéről szóló legenda szerint több mint ezer évvel ezelőtt születtek, amikor az emberek világát más világokból érkezett démonok szállták meg. Egy boszorkánymester megidézte Raziel angyalt, aki egykehelyben a saját vérét emberek vérével vegyítette, aztán visszaadta az embereknek, hogy igyák meg. Akik az angyal véréből ittak, azok Árnyvadászokká lettek, majd a gyerekeik és a gyerekeik gyerekei is. A kelyhet ezután a Végzet Kelyhének nevezték. Bár a történet talán csak legenda, az igaz, hogy az évek során, amikor az Árnyvadászok megfogyatkoztak, mindig lehetséges volt újabbakat létrehozni a Kehely segítségével.
Ha az Angyalra esküdnek, akkor muszáj megtartaniuk ígéretüket.
 
PARABATAI (Parabatai
 
Két Árnyvadász akik együtt küzdenek. Közelebbi kapcsolatban vannak, mintha testvérek lennének.
 
RÚNÁK (Runes)
 
Árnyvadászok által rajzolt jelek a bőrfelületeken, védelemre és erőre szolgálnak (csak az Árnyvadászok kaphatnak ilyen jeleket, a mondénokra ártalmas). Ezek a jelek a "Szürke könyv"-ben (Grey Book) találhatóak meg.
 
 
 
ANGYAL (Angel)
 
Isten szárnyas hirnökei, őrei az alkotásainak. Teremtője a Nephilimeknek.
 
 
IRÓN (Stele)
 
Ezzel a tollszerű eszközzel rajzolják fel a rúnákat az Árnyvadászok.
 
 
ELHAGYATOTTAK (Forsaken - Humans)
 
Olyan emberek, akiknek egy csomó erőteljes rúna került a bőrükre. A rúnák borzasztóan fájdalmasak. Akit megjelölnek beleőrül, a fájdalom elveszi az eszüket. Miután ez bekövetkezik megvadulnak, nem esznek, nemalszanak, és fékezhetetlen gyilkos válik belőlük. De pár nap alatt meghalnak. Gonoszak, és hűsegesek ahhoz, aki "megbélyegezte" őket.
 
INTÉZET (Institute)
Minden nagyobb városban templom formájában adnak otthont az Árnyvadászoknak. Ez egyfajta menedékház.
 
 
BOSZORKÁNYFÉNY RÚNAKŐ (Witch Light Stone)
 
Kicsi, tenyér méretű elvarázsolt kő, amiből szükség esetén fény árad. Az Árnyvadászok használják "zseblámpaként".
 
NÉMA TESTVÉREK (Silent Brothers)
 
Férfi Árnyvadászokból álló erőteljes csoport. A legerősebb rúnákat használták arra, hogy fokozzák a képességeiket, ez által alig emberek többé. Az ő erejük az elmében rejlik, nem a testben.
 A legveszélyesebb Árnyvadászok közé sorohatjuk őket. Szájuk be van varrva, így az emberek gondolataiban tudnak megszólalni.
 
INKVIZÍTOR (The Inquisitor)
 
A Klávé megbízásából nyomoz az Árnyvadászok után. Gondoskodik róla, hogy a Nephilimek ne szeghessék meg a törvényt. (A Kör tagjai után is ő nyomozott, amikor véget ért a Felkelés.) Az Inkvizítor a Törvény jobb keze.
 
 
SZERÁFPENGE (Seraph Blade)
Ha inaktív: tompa pengéjű karcsú pálca ragyogó fény nélkül. Minden Szeráfpenge névadója egy Angyal. (Pl: Malik, de soha nem lehet Raziel nevét használni). Amint kimondják egy Angyal nevét, a penge aktiválódik. Ha aktív: éles és tiszta, akár az üveg és izzik a markolata. Az Árnyvadászok a démonok elleni harcban veszik hasznát a pengéknek. Angyal pengének is nevezik. A penge adamantinból készül, a Vasnővérek keze által.
 
CHAKRAM
Ez egy Szikh fegyver. A mutatóujjon kell megpörgetni, mielőtt elhajítjuk. Ritka és nehéz használni.
 
IDRIS

Az Árnyvadászok igazi otthona. Alicante - az Üvegváros. Nem szerepel a mondéntérképeken, és mondének be sem tudnak lépni a városba, mert el van varázsolva. 

 

ÁRNYVADÁSZ ÖLTÖZKÖDÉS

Ez a vers az Elveszett Lelkek Városában (City of Lost Souls) található. Sebastian (Jonathan C. Morgenstern) mondja Clary-nek.
 
“Black for hunting through the night
For death and sorrow, the color’s white
Gold for a bride in her wedding gown,
And red to call enchantment down.” 
 
Magyarul:
"Minden éji vadász csupa fekete,
Halálnak, bánatnak fehér a színe,
Oltár előtt arany a menyasszony,
Varázslathoz az Árnyvadász vöröset válasszon."