csontváros

 
Könyv története:

A történet főszereplője Clary egy, az édesanyjával élő Brooklyni lány. Egyik éjjel a Pandemonium nevű New York-i klubban gyilkosság szemtanúja lesz. Az elkövetők három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser. Így találkozik először az árnyvadászokkal, köztük az angyali külseje ellenére, igazi bunkó módjára viselkedő Jace-el is. Ámde a jelek szerint rajta kívül senki sem látja a különös idegeneket.

Másnap ismét találkozik Clary a fiúval aki felajánlja, hogy elviszi az otthonukba. New Yorkban az árnyvadászok otthona az Intézet. Ekkor kap egy kellemetlen telefonhívást az édesanyjától. Hazatérve a lakásában Claryt megtámadja egy szörnyű lény méghozzá egy ˝"falánk démon". A lány azonban legyőzte a Jacetől elvett eszközzel, a szenzorral. Mivel súlyosan megsérült, így az őt utolérő fiú elviszi a lányt az Intézetbe. Meggógyítja az ottani nevelő Hodge Starkweather, aki Jace és a fiút örökbefogadó-testvéreinek Alec és Isabelle Lightwoodnak a tanára.

Mivel a természetfeletti lényeket egyszerű emberek nem láthatják, felmerül a kérdés vajon, hogyan tett szert egyszer-csak Clary a Látásra. Clary az édesanyja régi barátjánál Luka-nál próbál válaszokat keresni ámde Jace-szel majdnem összeütközésbe kerülnek két körözött árnyvadásszal. Az ő nevüket meghallva jön rá Hodge, hogy Clary édesanyja nem más, mint az a Jocelyn Fairchild, aki régen Valentin felesége volt. Sok más árnyvadásszal együtt tagjai voltak egy társaságnak a Körnek. Ő volt az aki elvitte a Végzet Kelyhét, hogy Valentine ne tehesse rá a kezét. Ámde rejtély, hogy hova tűnhetett Valentine és a kehely. Úgy döntenek megpróbálják Clary emlékei közt ráakadni a titok nyitjára. Segítséget kérnek a Néma Testvérektől (ők olyan árnyvadászok akiknek a különleges tehetségük a telepátia). Egyetlen nevet sikerül találniuk. Magnus Bane. Kiderítik, hogy ő Brooklyn Fő Boszorkánymestere. Egy általa rendezett bulin keresik fel, hogy magyarázatot kérjenek a történtekre.

Kiderül, hogy ő volt az aki édesanyja kérésére módosította Clary emlékeit, de sajnos ennél többet ő sem tud mondani. A partin Simon megiszik egy tündér italt amitől patkánnyá változik és magával viszi egy vámpír aki szintén a bulin volt. Clary és Jace Simon segítségére siet a vámpírok szállodájába. Harcba bonyolódnak a klán vezérével Raphaellel. Váratlanuk vérfarkasok sietnek a segítségükre, így végül mind sikeresen megmenekülnek.

Az Intézetben Clary és Alec összevesznek a történtek miatt, majd éjjel az Intézet kertjében Jace megcsókolja Claryt. Később Clary váratlanul rájön, hogy hova rejtette el édesanyja a kelyhet. Elmennek, hogy megszerezzék, de egy Nagyobb Démon támad rájuk. Alec súlyosan megsérül, de Magnus Bane meggyógyítja, mikor visszatérnek az Intézetbe. Kiderül azonban, hogy Hodge Valentinnak dolgozott és elárulva őket átadja neki a kelyhet majd elmenekül, Valentine pedig valamiért Jace-t is magával viszi. Clary Üldözni kezdi Hodge-ot, de elrabolják. Felébredve megtudja, hogy Luke vitte magával a saját biztonsága érdekében, sőt az is kiderül, hogy Luke vérfarkas. Luke falkája segítségével Valentin után indulnak, de az őrei rajtuk ütnek.

Rátalálnak Clary kómában fekvő édesanyjára, majd Jace-re is. Kiderül azonban, hogy Jace és Clary testvérek és Valentine az apjuk. Rátámadnak, de Valentine elmenekül a Kehellyel. Visszatérnek az Intézetbe, ahol Alec már meggyógyult. Clary és Jace azonban elkeseredettek, hiszen Valentine megszökött, ők pedig soha nem lehetnek egymáséi.

 

Film története:

Clary Fray (Lily Collins) egy rejtélyes gyilkosságot követően rájön, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és a világ, amiben eddig élt nem is olyan átlagos, mint amilyennek képzelte. Miután édesanyja (Lena Headey) eltűnik, Clary csatlakozik az Árnyvadászok csapatához, akik megmutatják neki New York valódi arcát: egy démonokkal, vámpírokkal, vérfarkasokkal, félelmetes lényekkel teli világot. Az ősidők óta tartó küzdelemnek most már Clary is részesévé válik, és az Árnyvadászokkal együtt veszi fel a harcot a démonok ellen.

 

csontváros

2013.12.27 21:06
  "Attól, hogy egy elektromos angolnát gumikacsának nevezel, még elektromos angolna marad, igaz? És isten óvja meg azt a szerencsétlent, aki úgy dönt, hogy megfürdik azzal a gumikacsával." "A szavak fegyverek, ezt még az apja tanította neki, ő pedig meg akarta bántani Claryt, ahogy még soha...

csontváros

Nincs bejegyzés.