Jemima West - Isabelle Lightwood

 

ISMERTETŐ

Születési név: Jemima West
Születési idő: 1987. augusztus 11.
Születési hely: Párizs, Franciaország
Nemzetiség: francia, angol
Foglalkozás: színésznő
Aktív évei: 1997-napjainkig
ÉLETRAJZA
 
Jemima West angol szülők gyermekeként született. Édesapja könyvelő, anyja üzleti tolmács. Franciául is és angolul is beszél, bár ő úgy írja le saját magát, mint egy ízig vérig angolt, mégis Párizst mondja otthonának.
Első mellékszerepét 12 évesen, 1999-ben kapta a Jeanne d'Arc, az Orleans-i szűz című filmben, amit Luc Besson rendezett. Jem ez után a film után döntött úgy, hogy színésznő szeretne lenni. Este vett színészi órákat, miközben a Sorbonne-on tanult és Művészettörténelemből érettségizett. 
2004-ben az I'm an actrice című rövidfilmben játszott. Két évvel később, 2006-ban a kanadai15/Love című sorozat harmadik évadában tűnik fel. A sorozatban 14 epizódon keresztül játszott, mely az első angol nyelvű szerepe volt. Ezt több sorozatszerep is követte a Párizsi Helyszínelőkben, a Grand Star és a Ben & Thomas című sorozatokban.
2009-ben szerepet kapott a Guillaume királyban. 2010-ben  kapta meg a Canal+ új mini TV sorozata, a Maison close egyik főszerepét.
2012-ben a Borgiák című sorozatban Vittoriá-t alakította, amit hazánkban forgattak, tehát nagy valószínűséggel Jemima már járt a mi kis országunkban. Ugyanebben az évben As Linhas de Torres Vedras című minisorozatát, valamint az abból készült filmet, a Linhas de Wellington-t mutatták be a nézőknek. 2012 júniusában kapta meg Isabelle Lightwood szerepét a Végzet Ereklyéi: Csontváros című filmben.
Jelenleg a F2014-et forgatják, ami remélhetőleg 2014-re készül el. És 2014-re várható még a Végzet Ereklyéi sorozat második része, a Hamuváros.

 

Jemima West - Isabelle Lightwood

Ebben a szekcióban nem található cikk.